Online zarada/test app ClickWorker

ClickWorker PTC aplikacija

Testirala sam Clickworker aplikaciju, za nas region ne toliko poznatu, poziv sam dobila od poznanice iz Kanade i odlucila sam da i vidim o čemu se radi. Odmah da napomenem da je ova PTC (pay to click) aplikacija povezana sa microsoft micro jobs i AI (artificial intelligence) i ukoliko niste fan ni microsofta ni AI, ovo nije app za Vas.

Iskrena da budem, dva dana razmisljala sam da li da zapocnem da radim na ovoj aplikaciji- prvenstveno jer sam sumnjicava prema AI i kako ce “ona” koristiti nase informacije, a drugi razlog je taj sto Clickworker vrsi isplate na mesecnom nivou pa se zato razlikuje od ostalih aplikacija i PTC sajtova. Ako nemate strpljenja da cekate isplatu (oko 40 dana) onda preskocite ovu app. Ipak, ova app ima veoma zanimljive zadatke i mislim da ce se prvenstveno svideti mladjoj generaciji, iako ima veoma dobre ponude i za one preko 40 godina.

Kao i kod svake PTC aplikacije: POPUNITE VASE PODATKE ISKRENO, pogotovo kod ove aplikacije koja radi za AI, vrlo brzo prepoznace da li ste nesto lazirali te ce doci do obustave Vaseg naloga. Nemojte duplirati nalog. Aplikacija je izuzetno pregledna i uredna, daje minimalne opcije uredjenja Vašeg profila ali to i onako neće uticati na ponudu zadataka. 

Taskovi: kod ove aplikacije primetno je angazovanje na snimanju video materijala (ponavljam se, ali važno je naznačiti) za AI, sto znaci da video materijal koji snimate neće biti viralan već će biti korišćen u svrhe usavršavanja AI tehnologije, pa ukoliko ste stidljive prirode i ne volite da Vas video materijal izlazi u javnost- bićete zadovoljni. U screenshotu koji sledi videćete primer takvih zadataka, od Vas će se traziti da, na primer, snimite video u kojem radite setove vezbi (ima uslovljenih vezbi kao sto je rad sa gumenom trakom ili pilates loptom), ima i zadataka koji nemaju ovakve uslove. Sto se tiče fotografija, taskovi podrazumevaju slikanje predmeta (kao sto su na primer automobilske gume po njihovom izboru) ili fotografisanje ljudi u raznim odevnim kombinacijama. Pažljivo čitajte zadatak, biće Vam potrebni kodovi koje će Vam poslati kada odradite jedan deo zadatka kako bi nastavili sa završavanjem zadatka. Već sam napomenula da se ClickWorker razlikuje od ostalih PTC aplikacija i ovo je još jedna razlika. Takodje ClickWorker ima nekoliko testova koje morate proći kako bi dosli do veće ponude koja dolazi sa “microsoft PayWall” a aplikacija traži da ne delite u javnosti informacije koje vidite u tom PayWall, zato Vam ne mogu postaviti screenshot iz tog “task wall”. Sistem će Vas upozoravati da je moguće da naidjete na “sensitive content” i pitaće Vas da li zelite da nastavite. Obzirom da su micro tasks isplativi, verujem da Vam ovo neće predstavljati problem.

Ponude na Clickworker
Ovaj screenshot pokazuje neke od ponuda sa Clickworker glavnog menija. Kao sto vidite ponude su malo drugacije od onih standardnih na koje smo navikli. Primeticete da je glavni task wall pretežno ispunjen raznim testiranjima i foto/video formatima. 

Clickworker ponude zadataka
Neke od standardnih ponuda, kao na ovom screenshotu sto mozete videti to su ankete, testiranje aplikacija i klikovi u vidu odgovora na dnevna pitanja. Testiranja su za kompjutere, tablete/iPad i telefone. 

Podrška na ovoj aplikaciji je aktivna, ukoliko naidjete na neki problem, možete odgovore pronaći u odeljku “pitanja i odgovori”  ako Vam to ne pomogne pošaljite “ticket”  podršci i komunikacija će se nastaviti putem Email. 
U početku biće Vam potrebno par dana da se uhodate, prodjete odredjene verifikacije ali nakon toga prostor za probleme se smanjuje i postaće Vam čak i zabavno da radite na ClickWorker. Isplata za nas region je na PayPal uz potrebnu PayPal verifikaciju.

Sveopšti utisak
Ukoliko izuzmemo skeptičnost u vezi rada za AI i microsoft kao podršku, ova aplikacija je zabavna, pregledna i ponuda ima sasvim dovoljno čak i za nas region. Instrukcije su razumljive, verifikacija je standardna a “provera znanja” za jezike je minimalna. Mana je sto je u pitanju tzv “mesečna push isplata”  ali ukoliko ste do sada imali standardan posao, odnosno radili za platu mesečnu ovo Vam neće biti problem. 


Ako ste zainteresovani za ovu aplikaciju: 
mozete se registrovati putem OVOG pozivnog Linka 
registracija je besplatna.

Slobodno ostavite komentar ako Vas nesto zanima, i ako mislite da ovaj Blog moze nekome da pomogne- klik Share
Do sledeće objave, želim Vam dobru zaradu i sigurno klikanje. 



Comments